In première: de nieuwe Bloc Party single

blocparty_onemorechanceNa hun albums ‘Intimacy’ en ‘Intimacy’ Remixed’ arriveert Bloc Party’s single ‘One More Chance’ op 8 augustus via Wichita. Niks geen remix van een bestaande track, maar gloednieuw werk van het Engelse indierock kwartet. Het nummer werd geproduceerd door Jacknife Lee, die tevens achter de knoppen zat voor de albums ‘Intimacy’ en ‘A Weekend In The City’, en gemixt door Philippe Zdar (werkte mee aan het nieuwe Phoenix album). Check ‘em nu al!

En hoe klinkt ‘One More Chance’? Nou ging ‘Intimacy’ al aardig de dansbare kant op, dit nummer gaat nog een stapje verder. De gitaren zijn bijna geheel aan de kant gesmeten en hebben plaats gemaakt voor een opdringerige, old school house pianoriedel. Het is dat Kele Okereke’s stemgeluid zo herkenbaar is, anders hadden we gedacht te maken te hebben met een flauwe jaren tachtig act.

Wij van Spinner zijn na een paar draaibeurten niet overtuigd van de nieuwe single. Wat ons betreft is het gewoon een staaltje goedkope eurohouse, bedekt met de allesverhullende mantel der innovatiedrang… Ieder voor zich natuurlijk, maar wij horen liever de oude, avontuurlijke Bloc Party. Retro is OK, maar dit? Hoewel best catchy, niet geweldig. Wat vinden jullie ervan? Laat je commentaar onder dit artikel achter. 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: