Stream het nieuwe Eels album ‘Hombre Lobo’

eels_hombrelobohskAankomende week verschijnt het nieuwe album ‘Hombre Lobo: 12 Songs of Desire’ van Eels, de opvolger van zijn schitterende dubbelaar ‘Blinking Lights And Other Revelations’ uit 2005, waar E zo’n beetje zijn halve leven aan geknutseld had. Met wonderschoon resultaat. Tot aan de release op dinsdag kun je de volledige nieuwe plaat, kennelijk geïnspireerd door zijn wilde, dikke baard, gratis previewen via Mark Oliver Everetts MySpace pagina!

Eels vertelt op zijn officiële site dat het album niet alleen draait om zijn gezichtsbegroeiing, maar in grote lijnen om ‘dierlijk instinct’: “Ik wilde een aantal songs schrijven over verlangen. Dat verschrikkelijke, intense van iets willen waardoor je in allerlei situaties verzeild raakt die je leven op belangrijke manieren veranderen.” Hij lichtte dit al eerder toe, zoals we je al lieten lezen.

Dat vertaald zich in melancholische songs als ‘That Look You Give That Guy’ en ‘My Timing Is Off’, bloedstollende tracks als eerste single ‘Fresh Blood’ met weerwolf E en soms in intieme, kleinere liedjes als ‘In My Dreams’ en ‘Tremendous Dynamite’.

Een eerste luisterbeurt via MySpace leert dat Eels weer een paar prachtige songs heeft gepend in zijn kenmerkende, frisse, ontroerende stijl, naast dat er ook wat ruiger werk aan te pas komt dat herinnert aan ‘Souljacker’. ‘Hombre Lobo’ verschijnt zowel op cd als op vinyl en zal natuurlijk tevens te downloaden zijn. Je kunt het nieuwe nummer ‘That Look You Gave That Guy’ al binnenhalen via de Europese iTunes winkel.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: