‘Wilco (The Album)’ gaat ‘ie simpelweg heten en meer details

wilco

Wilco’s zevende schijf heeft de treffende benaming ‘Wilco (The Album)’ meegekregen. Er kwam eerder al een ‘Wilco (The Song)’ preview op het nieuwe album bovendrijven (beluister ‘em na de jump), dus we hadden dit wel zo’n beetje kunnen raden… Wat een creativiteit zeg. NOT. Anyway, toen frontman Jeff Tweedy de albumtitel onthulde, vertelde Glenn Kotche er meteen bij hoe een paar songs op de plaat gaan klinken. En nee, die songs heten niet allemaal iets met (The Song) erachter. Gelukkig.

Er zit een beetje van alles wat in de elf songs, die in hun ‘The Loft’ studio in Chicago zijn opgenomen. “‘One Wing’ en ‘Sunny Feeling’ zijn luchtige, pop-vriendelijke deuntjes; ‘Deeper Down’ is een zachtaardige ballad bijgepunt met sferische geluiden en een kamerorkest; de bijna zes minuten durende jam ‘Bull Black Nova’ start met prettig drumwerk, stacatto toetsen en gitaren voordat het explodeert in een killer solo van gitarist Nels Cline. Denk aan een sonische opvolger van het kraut-rockende ‘Spiders (Kidsmoke)’, aldus Kotche.

“Dat is een echt intense, krachtige song,” zo zegt hij over ‘Nova’. “Het heeft een statische groove die erg indringend is. Er zitten veel geweldige gitaarmomenten in dat nummer.” Hij vertelt dan weer niks over de bijdrage van Feist aan ‘You And I’. ‘Wilco (The Song) omschrijft Kotche als “een groots, vrolijk nummer dat onze liefde voor onze fans betuigt.” Aaaaach. Check dat nummer hieronder nog eens uit:

‘Wilco (The Album)’ verschijnt in juni. Wilco staat op Pukkelpop in augustus. Misschien ook op Lowlands?

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: