Sufjan post liedje over ‘imaginaire vertrouwenspersoon’ Sofia Coppola

sufjanstevens_gettykVoordat Sufjan de bekende indierock ster Sufjan Stevens was, was hij nog een nerdig, schuchter gastje dat kussens en lakens in ventilatie openingen in de muur propte zodat niemand hem zijn verleidelijke liedjes kon horen zingen.

In een amusante post op de site van zijn label Asthmatic Kitty legt Stevens uit wanneer zijn ouders hem de kans gaven om zijn naam te veranderen (hij kon alleen geen betere verzinnen), waardoor hij in een nostalgisch praatje verzeild raakt over de verschillende ‘naam songs’ die hij tijdens zijn studietijd schreef.

Het kan doorgaans niemand ook maar ene reet schelen als je de geweldige, verloren gewaande single van je middelbare school bandje terugvindt op zolder. Maar als Sufjan dan door zijn oude demo’s ‘op cassette tapes, 4-track recorders en harddrives in vergeten dozen en op vergeten planken’ snuffelt en besluit er eentje daarvan gratis op internet te zetten, is dat meteen een stuk bijzonderder.

En daar is ‘Sofia’, een track die Sufjan creëerde “in een wereld waar de banjo mijn dagboek was, Sofia Coppola mijn imaginaire vertrouwenspersoon en toen vals zingen nog helemaal OK was!” Klinkt goed, net als het liedje zelf, dat je hier kunt beluisteren:

Check Sufjan’s nummer ‘Sofia’ (MP3, via Stereogum)

Kennelijk heeft ‘ie destijds ook nog talloze liedjes gepend over de dagen van de week, planeten en apostels, naast een overvloed aan ‘naam songs’. Zeg Suffe Jan, misschien moet je er een boxset propvol nieuw materiaal van bakken? Als het allemaal van dit soort toffe songs zijn, hebben wij daar wel oren naar en centjes voor over hoor!

Hier lees je de rest van Sufjan’s ‘What’s In A Name’ relaas bij Asthmatic Kitty. Funny!

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: