De eerste Pukkelpop namen: The Jesus Lizard, Wilco en Kraftwerk

De organisatie van het Belgische Pukkelpop festival, dit jaar op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus op de weide van Hasselt-Kiewit, heeft vanochtend de allereerste namen aangekondigd.

Daar zitten al een paar héle fraaie headliners en bands tussen… En één geweldige waar we ontzettend op gehoopt hadden!

De Duitse electro-pioniers Kraftwerk (we nemen aan zonder oerlid Florian Schneider in de gelederen?), de punkpop veteranen The Offspring en Pharell Williams’ N*E*R*D* prijken in grote letters boven aan het Pukkelpop affiche.

Verder zijn wij verheugd over de komst van Wilco, Beirut, Phoenix, Life of Agony, Mad Caddies en Anti-Flag. Maar de naam die ons van blijdschap op laat springen is The Jesus Lizard. De glorieuze noiserock groep is sinds kort weer bijeen in klassieke line-up en komt in Hasselt zijn reünie luister bijzetten! Die geweldige Amerikaanse rockers staan bij ons nog nergens. Hallooo boekers!

Qua dance acts ziet het er ook al tof uit. DJ’s Dave Clarke, Eric Prydz, Grooverider en Tocadisco komen draaien en tevens geven Vitalic, Martin Solveig (live) en Alter Ego acte de presence.

Er is vooralsnog een kleine overlap met de programmering van Lowlands, dat een dag later start dan de 24ste editie van Pukkelpop: headliner Arctic Monkeys, Bon Iver en Opeth. Het worden er meestal nog meer, die op beide festivals een show weggeven. Zo na de eerste namen van beide festivals, hebben we toch echt een voorkeur voor het meer avontuurlijke Pukkelpop.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: