Fleet Foxes’ nieuwe clip en soort van solo-project

Hoewel alle Fleet Foxes zingen, is er één Fox die we er wel voor aanzien dat hij naast de band ook het solopad gaat bewandelen. Opperbaard Robin Pecknold heeft nog geen al te duidelijke aspiraties, maar heeft in zijn eentje wel een specifieke MySpace pagina in het leven geroepen, waarop momenteel twee nieuwe songs van zijn hand te horen zijn.

Fleet Foxes’ label Sub Pop beweert dat Pecknold hier voortaan zijn coversongs gaat parkeren. Dit ehm, halfbakken soloproject dat niet echt een soloproject is, draagt de passende naam White Antelope.

Een van die twee liedjes, te weten ‘False Knight On The Road’, komt ook als bonustrack op de nieuwe Fleet Foxes 7 inch single ‘Mykonos’ te staan en wordt tevens meegenomen op de deluxe UK versie van de indrukwekkende, naar de band genoemde debuutplaat.

Het dromerige folkgezelschap uit Seattle heeft overigens de videoclip klaar voor die aankomende single ‘Mykonos’, wederom geschoten door Pecknold’s broer Sean, tevens de man achter het prachtige ‘White Winter Hymnal’ filmpje. In de vernuftige animiatie-clip voor het beste nummer van de ‘Sun Giant’ EP gaat het er wat vreemd aan toe. Origami snorren vliegen in ’t rond en papieren creaturen maken een kleurrijk, kasteelachtige vorm, die ze later ook weer kapot maken.

Je bekijkt niet alleen de clip, maar ook hoe broer Sean de video heeft gecreëerd, HIER.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: